Вредни навици, които предизвикват косопад

Вредни навици, които предизвикват косопад

Има някои по-популярни съвети за грижа на косата, за които всеки от нас е чувал. Един такъв, например, е че, за да я запазиш здрава, е добре да избягваш честото използване на преса, сешоар или агресивни химически третирания. Това е страхотно, но всъщност има още много неподозирани начини, по които е възможно да увредиш косата си. Днес ще ти покажем няколко вредни навика, които да избягваш, за да запазиш косата си здрава и красива. 

7 вредни навика за косата, за които не подозираш

Разресваш косата си, когато е мокра

Разресваш ли си косата след измиване? Може би това действие ти се струва незначително, а може би дори естествено, но истината е, че косата е най-уязвима, когато е мокра. Следователно разресването й в това състояние може да накъса косъма и да го направи податлив на увреждания. 

Заспиваш с мокра коса

Макар заспиването с влажна коса да изглежда като удобен начин да спестиш време, това действие също може да бъде вредно за косата. Възможно е да предизвика например пърхот, косопад или дори гъбична инфекция. Причината е, както споменахме, че мократа коса е по-уязвима, защото точно тогава натуралните масла са измити и не могат да я предпазят от увреждане.

Често носиш екстеншъни 

Екстеншъните могат да бъдат привлекателна идея за много жени, но те не са толкова безвредни колкото изглеждат. Тези аксесоари оказват допълнителен натиск върху корените и основата на косата, което води до нейното отслабване. Когато това се случи, косата започва да изпада по-често от обикновено, което се превръща и в ненужен стрес за теб. 

Използваш твърде много продукти

Използването на правилните продукти за коса е изключително важно за поддържането на нейния здравословен вид. Обаче прекомерната употреба на най-различни козметични продукти може да й причини повече вреда, отколкото полза. Освен това е трудно да следиш състава на всеки лак, гел, фиксатор и други, които закупуваш, именно затова ти препоръчваме да се откажеш от някои от тях и да избираш по-малко но по-качествени и натурални продукти.

Връзваш стегнато косата си

Знаеше ли, че ластиците за коса могат да бъдат причина за накъсването и увреждането на косъма? Особено когато правиш стегнато връзване с тънки ластици. По този начин създаваш голямо натоварване на скалпа, което пък може да доведе до нежелан косопад. Като алтернатива може да използваш щипки за коса или да връзваш опашката си по-хлабаво. 

Не използваш топлинна защита

Всяка жена има нужда да експериментира с косата си от време на време и да използва маша или преса за тези моменти. Разбираме те. За да предпазиш косата си от увреждане обаче имаме няколко съвета за теб. Не използвай топлинна обработка на мокра коса. Това буквално може да наруши нейната цялост. Също така, не подценявай и ефекта на продуктите за топлинна защита. Те образуват защитен слой върху косата, който я предпазва от високите температури. 

Водиш непълноценна диета

Един от факторите, които също имат своето скрито влияние върху вида на косата, е храната. Научни изследвания сочат, че дефицитът на определени хранителни вещества е свързан със загуба на коса и нейното накъсване. Такива са например мед, биотин, витамин B12, фолат и рибофлавин. Ето защо е добре да включваш в диетата си храни, които повишават нивото на кератин като например яйца, риба, чесън и моркови.

Серум Hair’E Win за дълга и силна коса

След като вече знаеш кои са възможните причини за косопад е време да внесеш малко промени в ежедневието си, за да подобриш състоянието на своята коса. Наред с намаляването на вредните навици, ние ти препоръчваме и да използваш по-натурални продукти за коса, които ще забързат нейното възстановяване и растеж. Такъв е серумът Hair’E Win. След години разработка и изпитване на рецептата, ние създадохме напълно натурален серум, който стимулира растежа на косата и ефикасно се бори с неприятния косопад. Включили сме топ активни растителни съставки, които ще подхранят и овлажнят корените на косата, така че за по-малко от 3 месеца да видиш забележими резултати. Разгледай продуктите в сайта ни и направи своята първа стъпка към това да имаш коса с мечтаната дължина.


Стареенето на косата е един съвсем нормален процес, който настъпва с времето и не бива да те плаши. Както кожата ни изпитва промени, така и косата започва да изменя своята структура – косъмът става по-слаб и по-податлив на увреждания. В тази статия ще ти разкажем повече за това – какво се случва по време на процеса на стареене и как да поддържаш косата си здрава и силна. 

прочети още

Здравата коса – един от най-важните ни аксесоари. Съзнателно или не, когато говорим за красиви жени, ние асоциираме образа им с дълга, сияйна и омайна коса. Ето защо и много от нас се стремят да я поддържат в най-добрия й вид. Но понякога в желанието си да й дадем най-добрата грижа, се доверяваме на всякакви “съвети”, които може да се окажат вредни, вместо полезни. В тази статия ще разбулим някои митове за косата, в които определено не трябва да вярваш. 

прочети още

Косопадът е често срещано явление при много хора. Обикновено не е повод за притеснение, но ако забелязваш, че ти окапва повече коса от обикновено и усещаш разлика в плътността й, тогава е полезно да разгледаш някои от възможните причини и да обърнеш внимание на проблема. В тази статия ще ти споделим кои фактори влияят върху загубата на коса и как да се справиш с това. 

прочети още