5 най-често задавани въпроса за грижа за косата

5 най-често задавани въпроса за грижа за косата

И техните отговори

 

Поддържането на красива и здрава коса изисква специално внимание и усилия. От редовното измиване с подходящи продукти до правилното хидратиране и стилизиране, всички грижи, които полагаш за косата си, се отразяват на общия ти вид и самочувствие. Затова се стремим да предоставим най-добрите методи и продукти, които да помогнат на всяка жена да изрази своята уникалност чрез красива и здрава коса. В тази статия се заехме да отговорим на едни от най-често срещаните въпроси, които може да те интересуват. Продължавай да четеш, за да разбереш повече. 

Отговори на най-често задаваните въпроси за косата

Колко често да мия косата си, за да е лъскава и красива?

Отговорът на този въпрос наистина е индивидуален за всеки човек, защото зависи от множество фактори. Например има значение какъв тип е косата ти, какъв стил прическа носиш, колко се омазнява скалпа ти и дали извършваш спортни активности. Ако имаш нормален тип коса, тогава измиването 2 до 3 пъти седмично е напълно достатъчно. Мазната коса обикновено изисква по-често миене, понякога дори ежедневно, тъй като мастните жлези на скалпа произвеждат по-голямо количество себум. Ако пък имаш гъста, къдрава или суха коса, тогава измиването веднъж на седмица би трябвало да е достатъчно.

Възможно ли е носенето на шапка да причини косопад?

И да и не. Всъщност, носенето на шапка е особено полезно за твоята коса през всеки един сезон. Например през зимата шапката може да предпази косата ти от студа, вятъра, влагата и ниските температури, които могат да нарушат структурата й. Докато през лятото шапката предпазва косата от силните ултравиолетови лъчи, които могат да й причинят изсушаване или накъсване. Но възможно ли е да причини косопад? Темата не е достатъчно изследвана, но от направените проучвания става ясно, че двете неща нямат връзка. Носенето на прекалено стегната шапка обаче може да намали притока на кръв към космените фоликули и това да причини окапването им. Загубата на коса би била временна в началото, но може да прогресира до постоянна загуба на коса с течение на времето. 

Честото подстригване води ли до по-бърз растеж на косата?

Растежът на косата започва от корена, а не от краищата на косата, така че е много важно да се фокусираш върху здравето на скалпа си. Ето защо честото подстригване няма да доведе до по-бърз растеж на косата, но ще доведе до по-здравословния й вид. Ако забелязваш, че краищата на косата ти да са накъсани, тогава е препоръчително да посетиш фризьор, тъй като те могат да причинят още повече вреда на косъма. Така че честото подстригване единствено гарантира, че дължината на косата, която имаш, изглежда здрава и красива, а не тънка и увредена.

Маслото за коса ще направи ли косата ми мазна?

Погрешно схващане е, че маслото за коса може да предизвика омазняване. Това може да се случи единствено ако нанесеш твърде много от него в корените на косата си. Причина за мазната коса обикновено е свръхпроизводството на себум. Някои определени масла за коса могат дори да помогнат за възстановяване на баланса на това свръхпроизводство и да  поддържат скалпа ти по-здрав. Ако се питаш колко често да използваш масло, то отговорът зависи от типа коса, която имаш. Някои хора нанасят няколко капки всеки път, когато мият косата си, докато други посягат към маслото само ако косата им е по-суха. Но във всеки случай, необходими са само няколко капки, благодарение на високата концентрация на маслото.

Как да накарам косата си да расте по-бързо?

Най-вероятно имаш много въпроси свързани с това и се питаш какво ли помага. Дали да използваш хранителни добавки или да смениш диетата, дали да купиш поредния продукт, обещаващ бързи резултати и така нататък. Разбираме те. Били сме в тази ситуация и сме открили решението. Истината е някъде по средата. Трябва да знаеш, че промяната често започва отвътре навън. Докато скоростта на растежа на косата е генетично определена, правилното отношение към тялото оказва своето влияние. Здравата и красива коса расте от здрав скалп – така че лечението на скалпа с етерични масла е един от начините, които промотират бързия й растеж. Храненето с повече плодове и зеленчуци също има влияние върху здравословния вид на кожата и косата. Научи повече за полезните им свойства в другата ни статия по темата. 

Погрижи се за косата си със серума Hair’E Win

Разбираме, че изборът на подходящ продукт за коса може да е едно объркващо преживяване, което често да завършва с разочароващи резултати. Ето защо ние създадохме Hair’E Win – серум за подхранване и стимулиране на растежа на косата с изключително внимание към формулата и съставките му. След продължителни месеци на тестване и изпробване на рецептата, смеем да твърдим, че постигнахме невероятен резултат. Създаден на натурална основа и благодарение на своите активните съставки, серумът действа в дълбочина, подхранва косата и стимулира бързия й растеж. 


Hair’E Win е подходящ е за всеки тип коса, така че да отговаря на твоите индивидуални нужди. За оптимални резултати, ние ти препоръчваме да го използваш всеки ден в рамките на 3 месеца. Това, което ще видиш, е нова, здрава и бляскава коса, която ще привлича вниманието на всеки. Вземи своя серум от нашия сайт и се погрижи за здравето на косата си с този 100% натурален продукт.


Стареенето на косата е един съвсем нормален процес, който настъпва с времето и не бива да те плаши. Както кожата ни изпитва промени, така и косата започва да изменя своята структура – косъмът става по-слаб и по-податлив на увреждания. В тази статия ще ти разкажем повече за това – какво се случва по време на процеса на стареене и как да поддържаш косата си здрава и силна. 

прочети още

Здравата коса – един от най-важните ни аксесоари. Съзнателно или не, когато говорим за красиви жени, ние асоциираме образа им с дълга, сияйна и омайна коса. Ето защо и много от нас се стремят да я поддържат в най-добрия й вид. Но понякога в желанието си да й дадем най-добрата грижа, се доверяваме на всякакви “съвети”, които може да се окажат вредни, вместо полезни. В тази статия ще разбулим някои митове за косата, в които определено не трябва да вярваш. 

прочети още

Косопадът е често срещано явление при много хора. Обикновено не е повод за притеснение, но ако забелязваш, че ти окапва повече коса от обикновено и усещаш разлика в плътността й, тогава е полезно да разгледаш някои от възможните причини и да обърнеш внимание на проблема. В тази статия ще ти споделим кои фактори влияят върху загубата на коса и как да се справиш с това. 

прочети още

Има някои по-популярни съвети за грижа на косата, за които всеки от нас е чувал. Един такъв, например, е че, за да я запазиш здрава, е добре да избягваш честото използване на преса, сешоар или агресивни химически третирания. Това е страхотно, но всъщност има още много неподозирани начини, по които е възможно да увредиш косата си. Днес ще ти покажем няколко вредни навика, които да избягваш, за да запазиш косата си здрава и красива.

прочети още