4 причини да се довериш на натуралната козметика

4 причини да се довериш на натуралната козметика

В близките няколко години органичните продукти придобиха голяма популярност на пазара у нас и все повече хора се доверяват на качеството и ползите, които предоставят. Въпреки това, все още се наблюдава известно съмнение в натуралната козметика – дали е ефективна, дали е достатъчно качествена, струва ли си инвестицията в нея и така нататък. Истината е, че козметиката на билкова основа е доказано по-безопасна за кожата, отколкото конвенционалната и също толкова ефективна. 

4 причини да избереш натуралните продукти

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. И като такъв, тя е изложена на непрекъснати въздействия от околната среда. От замърсяване и ултравиолетови лъчи, до химикали и разни вредни съставки, които постъпват в нея чрез козметиката. Всичко това може да предизвика различни алергични реакции, възпаления и нежелани кожни проблеми. Ето защо е важно да внимаваме с какви препарати и продукти третираме кожата си. 

Абсорбират се безопасно от тялото

Рядко се замисляме какви съставки има в ежедневната ни козметика, а се оказва, че дори високият клас съдържа известно количество токсини и химикали. А сега се замисли за факта, че кожата ни абсорбира до 60% от съставките в продуктите, като всяка от тях се натрупва в тялото с времето. Съдържанието на органичната козметика от друга страна включва естествени компоненти от растителен произход, които се абсорбират безопасно от тялото. 

Не съдържат синтетични химикали

От спирала, до червило, фон дьо тен, очна линия, шампоани и маски за коса – можеш да срещнеш силни химикали и консерванти, които могат да причинят различни раздразнения и здравословни проблеми. Суровините за натуралната козметика включват масла и есенции, извлечени от естествени съставки като зеленчуци, цветя и плодове. Това говори, че всяка капка от тях, която попада на кожата ти, я подхранва с полезни хранителни вещества. Научи още за ползите на плодовете за косата в другата ни статия по темата.

Подходящи са за всеки тип кожа

Ако изпитваш трудност да откриеш правилната козметика за себе си, тогава може да се довериш на органичната. Кожата ни толерира по-лесно естествените продукти, които съдържат богатство от витамини, антиоксиданти и естествени масла. Тези съставки проникват по-дълбоко в кожата и косата, предоставяйки им подхранване отвътре навън. Единство трябва да подбираш козметика, която е подходяща спрямо типа коса и кожа, която имаш, за да изпиташ максимален ефект от нея. Имай предвид, че растителните компоненти действат по-бавно, но също толкова ефективно. Просто трябва да имаш търпение за резултатите, които очакваш. 

Не вредят на околната среда

Не на последно място – използвайки натурални продукти, ти помагаш както на кожата си да се чувства по-добре, така и на околната среда. Често органичните продукти са създадени с помощта на съставки, които се отглеждат естествено и имат способността да се разграждат лесно. Обикновено не включват тестове върху животни, не замърсяват околната среда и идват в екологични опаковки. 

Изцяло натурален серум за коса – Hair’E Win 

Косата е от изключително значение за една жена и затова ние се пригрижихме да създадем най-добрия продукт за нея. Hair’E Win е произведен изцяло на растителна основа, без вредни химикали и агресивни съставки. Формулата, която създадохме в продължение на година, цели да предложи на нашите клиенти иновативно и ефективно решение за красива, здрава и естествено дълга коса. 

Залагайки на натурални качествени продукти, ти имаш спокойствието, че се грижиш както за своето здраве, така и за това на околната среда. Hair'E win е тук, за да преоткриеш натуралния стимулатор за растеж на косата и да бъде твоето естествено силно средство против косопад! Разгледай повече за нашите продукти в сайта на Hair’E Win


Стареенето на косата е един съвсем нормален процес, който настъпва с времето и не бива да те плаши. Както кожата ни изпитва промени, така и косата започва да изменя своята структура – косъмът става по-слаб и по-податлив на увреждания. В тази статия ще ти разкажем повече за това – какво се случва по време на процеса на стареене и как да поддържаш косата си здрава и силна. 

прочети още

Здравата коса – един от най-важните ни аксесоари. Съзнателно или не, когато говорим за красиви жени, ние асоциираме образа им с дълга, сияйна и омайна коса. Ето защо и много от нас се стремят да я поддържат в най-добрия й вид. Но понякога в желанието си да й дадем най-добрата грижа, се доверяваме на всякакви “съвети”, които може да се окажат вредни, вместо полезни. В тази статия ще разбулим някои митове за косата, в които определено не трябва да вярваш. 

прочети още

Косопадът е често срещано явление при много хора. Обикновено не е повод за притеснение, но ако забелязваш, че ти окапва повече коса от обикновено и усещаш разлика в плътността й, тогава е полезно да разгледаш някои от възможните причини и да обърнеш внимание на проблема. В тази статия ще ти споделим кои фактори влияят върху загубата на коса и как да се справиш с това. 

прочети още

Има някои по-популярни съвети за грижа на косата, за които всеки от нас е чувал. Един такъв, например, е че, за да я запазиш здрава, е добре да избягваш честото използване на преса, сешоар или агресивни химически третирания. Това е страхотно, но всъщност има още много неподозирани начини, по които е възможно да увредиш косата си. Днес ще ти покажем няколко вредни навика, които да избягваш, за да запазиш косата си здрава и красива.

прочети още